Stucwerk in nieuwbouwwoningen

//Stucwerk in nieuwbouwwoningen

Stucwerk in nieuwbouwwoningen

Stucwerk in nieuwbouwwoningen

Nieuwbouwwoningen worden meestal “behangklaar” opgeleverd. Helaas betekent dit niet dat u direct kunt beginnen met behangen. De betonnen wanden kunnen het beste eerst worden voorzien van een stuclaag, zodat de ondergrond geheel glad is voordat u gaat beginnen met behangen of verven.

De muren van een nieuwbouwwoning ‘werken’ de eerste 3 a 4 jaar nog. Het vocht dat in de muren aanwezig is verdampt, waardoor scheuren kunnen ontstaan. De hoeveelheid vocht in de muren verschil per type woning (appartement of vrijstaande woning) en de oplevertijd van de woning. (winter of zomer)

Doordat de wanden nog werken, kan er ook scheurvorming ontstaan in het stucwerk. Helaas is scheurvorming niet uit te sluiten maar wel zoveel mogelijk te beperken. Door het aanbrengen van gaas op zwakkere plekken en het licht insnijden van de hoeken, wordt scheurvorming zoveel mogelijk tegen gegaan. Mochten er toch scheuren ontstaan, is dit doorgaans in de hoeken maar door het licht insnijden van de hoeken, valt het minder op.

Omdat scheurvorming niet is uit te sluiten, adviseren wij u om de wanden de eerste jaren glad af te werken. Mocht er scheurvorming optreden, dan is dit te herstellen. Bij een gestructureerde afwerking, zoals bijvoorbeeld met spachtelputz, is herstellen bijna niet mogelijk en blijven littekens vaak zichtbaar.

Het kan per nieuwbouwwoning verschillen hoeveel vocht er nog in de muren aanwezig is en of stucen wel of geen goede optie is. Mocht u vragen hebben over het stucen van uw nieuwbouwwoningen, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Wij wensen u alvast heel veel woonplezier!

By | 2018-02-14T19:10:14+00:00 februari 13th, 2018|Geen categorie|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. Een WordPress commentator 13 februari 2018 at 14:12 - Reply

    Hoi, dit is een reactie.
    Om te beginnen met beheren, bewerken en verwijderen van reacties, ga je naar het Reacties scherm op het dashboard.
    Avatars van auteurs komen van Gravatar.

Leave A Comment